• Billig frakt & snabb leverans
 • Över 500 produkter

Göra eget snus

Här hittar du snussatser och aromer så du kan göra ditt eget snus. Köp "Göra eget snus" online med snabb frakt!

Instruktioner för Göra eget snus
Här hittar du du snussatser och aromer så du kan göra ditt eget snus.
Filter:
Varumärke
 • coobra (6)
 • dus (1)
 • other (1)
 • prillan (12)
 • super dry (2)
 • swedsnus (31)
Snustyp
 • arom (27)
 • lössnus (3)
 • nikotinfritt snus (1)
 • original portion (6)
 • tillbehör (5)
 • white portion (11)
Styrka
 • extra stark (2)
 • nikotinfri (1)
 • normal (15)
 • stark (3)
Sök:
Swedsnus Express Blend No.7 20 Dosor Standardmald Lös Swedsnus Express Blend No.7 20 Dosor Standardmald Lös Swedsnus Läs mer Swedsnus Blend No.7 Standardmald - snussmak med tydlig smak av mörkare tobakskaraktär. Snuset är ett s.k. "Gör det själv" -snus. Tillsätt vatten. Ger ca 20 dosor färdigt lössnus. Klart på 5 minuter! 487,90 kr   Köp
Swedsnus Express Blend No.7 20 Dosor Grovmald Lös Swedsnus Express Blend No.7 20 Dosor Grovmald Lös Swedsnus Läs mer Swedsnus Blend No.7 Grovmald - snussmak med smak av mörkare tobakskaraktär. Snuset är ett s.k. ”Gör det själv” -snus. Klar på 5 minuter - Tillsätt endast vatten. Ger ca 20 dosor färdigt lössnus. Lång hållbarhet. 498,90 kr   Köp
Super Dry Fat Boy Stark 500 Portion Super Dry Fat Boy Stark 500 Portion Swedsnus Läs mer 282,90 kr   Köp
Prillan 500 Original Påse Prillan 500 Original Påse Prillan Läs mer 354,90 kr   Köp
Swedsnus Rebell Naturell 400 Swedsnus Rebell Naturell 400 Swedsnus Läs mer 303,90 kr   Köp
Prillan Brown Gold 500 Påse Prillan Brown Gold 500 Påse Prillan Läs mer 354,90 kr   Köp
Swedsnus Rebell Original Portion Bag Swedsnus Rebell Original Portion Bag Swedsnus Läs mer 253,90 kr   Köp
Dunderprillan Påse Dunderprillan Påse Prillan Läs mer 414,90 kr   Köp
Swedsnus Premium Original Portion Bag Swedsnus Premium Original Portion Bag Swedsnus Läs mer 303,90 kr   Köp
Swedsnus Premium Enbär Portion Bag Swedsnus Premium Enbär Portion Bag Swedsnus Läs mer 303,90 kr   Köp
Swedsnus Rebell Lakrits Portion Bag Swedsnus Rebell Lakrits Portion Bag Swedsnus Läs mer 253,90 kr   Köp
Swedsnus Rebell Paré Portion Bag Swedsnus Rebell Paré Portion Bag Swedsnus Läs mer 253,90 kr   Köp
Swedsnus Premium Special 300 Portion Bag Swedsnus Premium Special 300 Portion Bag Swedsnus Läs mer 303,90 kr   Köp
Swedsnus Premium Lakrits Portion Bag Swedsnus Premium Lakrits Portion Bag Swedsnus Läs mer 303,90 kr   Köp
Swedsnus Rebell Special Portion Bag Swedsnus Rebell Special Portion Bag Swedsnus Läs mer 253,90 kr   Köp
Just nu visas 30 av 53 produkter

Hur gör man eget snus?

När du gör eget snus kan recepten variera efter vilken snussats du väljer att använda. Det är därför viktigt att alltid läsa igenom instruktionerna för den specifika snussatsen för att uppnå bästa möjliga resultat. Nedan finns ett exempel och en guide samt några tips och råd till den som använder Prillans snussatser. Guiden gäller alltså för Prillans snussatser (original, grov, Sverige, Skåne, Norrland, Råtobaksspill) som ger 1 kg snus, vilket är cirka 60 dosor lössnus. Men oavsett vilken snussats du använder så ser processen ungefär likadan ut. 

Förutom råtobakspulver behöver du: 

 • Vatten
 • 110 g/92 ml salt (natriumklorid)
 • 100 g/100 ml soda (natriumkarbonat)
 • 60 g/48 ml glycerol (glycerin)
 • Eventuell stärkelse
 • Eventuell arom eller snuskrydda efter smak och tycke
 1. Sätt ugnen på 90° C. Våra burkar är certifierade för 120° C men det är viktigt att ha rätt temperatur på ugnen. Se därför till att alltid kontrollera temperaturen med en termometer för att nå bästa möjliga resultat. Därefter löser du upp allt salt med 1 liter varmt vatten. Sedan blandar du det varma vattnet och saltet i en hink tillsammans med tobaken. Detta ska sedan blandas noga och vi rekommenderar att du använder en elvisp.
 2. När snusmassan är färdig häller du den i två plastburkar och plattar till massan med en sked. Försök att platta till massan lagom hårt. Sätt sedan på lock på de båda plastburkarna (säkerställ att de är helt tätslutande). Nu ställer du in båda burkarna på ett galler i ugnen för att låta dem stå i 24 timmar. 
 3. Efter 24 timmar tar du ut burkarna från ugnen för att hälla över innehållet i hinken. Lös sedan upp sodan med 5 dl varmt vatten (du häller det varma vattnet i hinken). Därefter använder du återigen elvispen för att blanda i hinken. Detta ska vispas länge och vi rekommenderar att du vispar i ungefär 40 minuter. Nu ska du återigen hälla över massan till de två burkarna med lock som är helt tätslutande.
 4. Ställ tillbaka burkarna med massan i ugnen. Denna gång skall burkarna stå i 12 timmar – men fortfarande på 90° C. 
 5. Efter dessa 12 timmar (nu har snuset varit inne i totalt 36 h) tar du ut burkarna för att låta massan svalna. 
 6. När massan har svalnat ska den hällas tillbaka till hinken en sista gång. Nu ska du även tillsätta glycerolet i hinken som har blandats väl med hjälp av elvisp. När snusmassan och glycerolet har blandats i hinken har du möjligheten att smaksätta snuset med den arom du önskar. Tänk på att det enbart är i detta steg du kan smaksätta snuset och att du såna fall behöver röra om ordentligt och noggrant. 
 7. Nu är ditt snus färdigt. Men tänk på att snuset har nått sin fulla potential efter 5-7 dagar i kylen. För att uppnå snusets bästa karaktär och smak bör du därför låta det vila i kylen innan användning. 

Tips och råd när du tillverkar eget snus:

 1. Ditt färdiga snus kan förvaras ett par månader i kylen – men vid längre förvaring bör du frysa in snuset. Använd lufttäta påsar om du fryser in snuset. 
 2. När du blandar snusmassan är det bra att vara under köksfläkten eller utomhus eftersom doften av snus kan sprida sig i ett tidigt skede av processen. 
 3. Värmen kan variera mellan olika ugnar och du kan därför reglera vattenmängden för att uppnå bästa möjliga fuktighet. 
 4. Låt ALLTID plastburkarna stå på ett galler i ugnen eftersom värmen cirkulerar bäst då. 
 5. Det är möjligt att använda vanligt bikarbonat istället för soda – men tänk på att smaken kan bli annorlunda. Om du väljer att använda bikarbonat bör du med fördel låta bikarbonatet stå 40 minuter i ugnen på 200 grader innan det används.

Hur du gör ditt eget snus

Att göra eget snus är en process som alla kan göra i hemmet. Tänk på att processen kan variera beroendes på om du gör portionssnus eller lössnus. Det första du behöver göra är alltså att bestämma dig för om du vill göra eget portionssnus eller lössnus.

För den som vill göra lössnus finns det två olika varianter (lössnus express & lössnus råtobak). Dessa två varianter skiljer sig något när det gäller tillverkningen och dess process. Att göra lössnus express går fort och man behöver ingen ugn för att baka snuset. Allt du behöver göra är att tillsätta vatten och eventuella aromer och smaksättningar efter smak och tycke. Att göra lössnus råtobak innebär istället en lite längre process och kräver att du har tillgång till ugn. En komplett guide följer med när du handlar hos oss. 


Göra eget portionssnus

För att göra eget portionssnus behöver du bara välja vilken typ av portion du vill ha (styrka, storlek, original / white osv) för att sedan tillsätta vatten, salt, och snusaromer efter smak och tycke. Därefter behöver snuset vila i kylen i cirka 2 dygn för bästa resultat. Skillnaden mellan att göra portionssnus jämfört med lössnus är alltså att du köper redan färdigpackade portioner som du själv smaksätter och reglerar fuktigheten på. En kort guide nedan: 

 1. Väg upp vatten efter angivelse
 2. Tillsätt aromer i vattnet för att smaksätta snuset
 3. Häll ner vätskan i påsen med portionssnusen och blanda om
 4. Låt det blandade snuset stå i kylen i 1-2 dygn