• Billig frakt & snabb leverans
  • 4.6 i betyg på Trustpilot

Göteborgs Rapé

Göteborgs Rapé (som betyder “rivet” på franska) har sålts och producerats ända sedan 1850-talet i och omkring Göteborgs hamnar. 1919 blev det ett eget varumärke i Sverige. Det är ett populärt snus, med sin relativt nedtonade tobakssmak som kommer sig av den finfördelade tobaken. Nu för tiden maler man istället för att riva tobaken. Du finner också tydliga komponenter av enbär och lavendel bland smakerna. Göteborgs Rapé var först med de vita prillorna med torr yta. Snuset tillverkas av Swedish Match North Europe AB.

Göteborgs Rapé har blivit ett populärt snus, både i Sverige och runt om i världen, och tillverkas i många olika smaker och storlekar.

Göteborgs Rapé White Göteborgs Rapé White Göteborgs Rapé Läs mer

Göteborgs Rapé White Portionssnus har en distinkt ljus tobaks-ton med en gnutta lavendel och enbär samt också förnimma trä och citrus bland smakerna. En stor prilla med torr påse där innehållet är fuktigt för en dröjande och varaktig frisättning av både smak och nikotin med lägre risk för rinn. Swedish Match North Europe AB tillverkar Göteborgs Rapé White Portion.

479,90 kr (47,99 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé Botaniska Limited Edition
Göteborgs Rapé Botaniska Limited Edition Göteborgs Rapé Läs mer

Göteborgs Rapé Botaniska Limited Edition har en smak av tobak, körsbär, citrus och blommor i Normal-format. Produkten har 24 portioner per dosa och definieras med en styrka som Normal.

454,90 kr (45,49 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé Lingon Göteborgs Rapé Lingon Göteborgs Rapé Läs mer 479,90 kr (47,99 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé Original Portion Göteborgs Rapé Original Portion Göteborgs Rapé Läs mer 479,90 kr (47,99 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé Lös Göteborgs Rapé Lös Göteborgs Rapé Läs mer 599,90 kr (59,99 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé White Mini Göteborgs Rapé White Mini Göteborgs Rapé Läs mer 419,90 kr (41,99 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé Gullbergs Kaj White Göteborgs Rapé Gullbergs Kaj White Göteborgs Rapé Läs mer 479,90 kr (47,99 kr/st) Köp
Just nu visas 7 av 7 produkter

Göteborgs Rapé snus

Göterborgs Rapé är ett snus från den stora svenska tillverkaren Swedish Match med över hundra års erfarenhet som är även en av de största producenterna av snus i världen. De lanserades redan 1915 och tillverkade det första portionssnuset 1977.

  • Göteborgs Rapé Hjortron
  • Göteborgs Rapé Lingon
  • Göteborgs Rapé Lössnus
  • Göteborgs Rapé Original Portionssnus
  • Göteborgs Rapé White Portionssnus
  • Göteborgs Rapé White Mini
  • Göteborgs Rapé XR Slim White
  • Göteborgs Rapé XR Sparkling
  • Göteborgs Rapé XR Slim White Strong

Om varumärket

Göteborgs Rapé lanserades 1919 och är fortfarande en av våra mest kända snussmaker i Sverige och runtom världen.

Men Göteborgs Rapés historia går ännu längre än 1919. Redan på 1850-talet var hamnarna i Sverige viktiga kulturella platser där lokala trender gav upphov till olika snusblandningar. Svenska sjömän samlade ingredienser under sina långa resor på de sju haven och tog olika blandningar med sig i land. De var passionerade för sitt snus och som ordspråket gick: ”En sjömans stämning är lika bra som kvaliteten på hans snus”.

En av dessa blandningar gav upphov till Göteborgs Rapé, som fick sitt namn när Swedish Tobacco Monopol tog över all snusproduktion i Sverige 1915. Året 1919 registrerades Göteborgs Rapé som ett eget snusvarumärke. ”Rapé” är ett franskt ord som betyder ”riven” – vilket är vad som ursprungligen gjordes med all tobak som användes för snus.