• Billig frakt & snabb leverans
 • Över 500 produkter

Lössnus

Lössnus

Kapten Vit Salmiak Portion Extra Stark Kapten Vit Salmiak Portion Extra Stark Kapten Läs mer

Kapten Salmiak Extra Stark Vit Portionssnus har en tobaks-ton samt en tydlig smak av salmiak men även en ton av bergamott. Den stora prillan har torr vit påse med fuktigt innehåll som ger en dröjande och varaktig frisättning av det extra nikotinet och även smakerna. AG Snus tillverkar Kapten Salmiak Extra Stark Vit Portionssnus.

229,90 kr (22,99 kr/st) Köp
Kapten Vit Extra Stark Portion Kapten Vit Extra Stark Portion Kapten Läs mer

Kapten Extra Stark Vit Portion har en ljus tobaks-ton samt också komponenter av bergamott bland smakerna. Vita torra prillor med fuktigt innehåll som ger en dröjande och varaktig frisättning av både smak och nikotin. AG Snus tillverkar Kapten Extra Stark Vit Portion.

229,90 kr (22,99 kr/st) Köp
Kapten Vit Portion Kapten Vit Portion Kapten Läs mer

Kapten Vit Portionssnus har en distinkt tobaks-ton samt också komponenter av bergamott bland smakerna. Den stora prillan har torr Vit påse med fuktigt innehåll som ger en dröjande och varaktig frisättning av både smak och nikotin. AG Snus tillverkar Kapten Vit Portion.

229,90 kr (22,99 kr/st) Köp
Kapten Vargtass Extra Stark Vit Portion Kapten Vargtass Extra Stark Vit Portion Kapten Läs mer

Kapten Lingon (Vargtass) Extra Stark Vit Portionssnus har en tobaks-ton samt också komponenter av lingon och bergamott bland smakerna. Den stora prillan har torr Vit påse med fuktigt innehåll som ger en dröjande och varaktig frisättning av det extra nikotinet och även smakerna. AG Snus tillverkar Kapten Lingon (Vargtass) Extra Stark Vit Portionssnus.

229,90 kr (22,99 kr/st) Köp

Lössnus är en tobaksprodukt som innehåller nikotin. Det har funnits i sin nuvarande form i ca 200 år. Från början kallades lössnus för läppsnus eller munsnus. Det var en utveckling från tuggtobak som var ganska vanlig innan lössnuset dök upp. Det klassiska lössnuset tillverkades av idag klassiska märken som Göteborgs Prima Fint, Röda Lacket, General, Ljunglöfs Ettan. Allt lössnus tillverkas på ungefär samma sätt men med olika kryddblandningar i. Bergamottolja och enbär har varit populära smaker på lössnus.

Filter:
Varumärke
 • ettan (1)
 • general (3)
 • granit (1)
 • grov (1)
 • göteborgs prima fint (1)
 • göteborgs rapé (1)
 • knox (1)
 • kronan (1)
 • mustang (1)
 • odens (1)
 • röda lacket (1)
 • skruf (1)
 • smålands brukssnus (1)
 • swedsnus (3)
Styrka
 • extra stark (1)
 • normal (16)
 • stark (1)
Smak
 • enbär (1)
 • traditionell (17)
Sök:
Knox Lös Knox Lös Knox Läs mer Knox Lössnus har en distinkt tobaks-ton med en komponent av citrusfrukter bland smakerna. Tobaken i Knox Lössnus är mald. Du formar alltså snuset till en lagom stor prilla själv och får därmed en omedelbar frisättning av nikotin och även smaker. Skruf Snus AB tillverkar Knox Lössnus. 469,90 kr (46,99 kr/st) Köp
Swedsnus Express Blend No.7 20 Dosor Standardmald Lös Swedsnus Express Blend No.7 20 Dosor Standardmald Lös Swedsnus Läs mer Swedsnus Blend No.7 Standardmald - snussmak med tydlig smak av mörkare tobakskaraktär. Snuset är ett s.k. "Gör det själv" -snus. Tillsätt vatten. Ger ca 20 dosor färdigt lössnus. Klart på 5 minuter! 487,90 kr   Köp
Kronan Lös Kronan Lös Kronan Läs mer 469,90 kr (46,99 kr/st) Köp
Smålands Brukssnus Lös Smålands Brukssnus Lös Smålands Brukssnus Läs mer 434,90 kr (43,49 kr/st) Köp
General Lös General Lös General Läs mer 589,90 kr (58,99 kr/st) Köp
Ettan Lös Ettan Lös Ettan Läs mer 594,90 kr (59,49 kr/st) Köp
Grov Lös Grov Lös Grov Läs mer 594,90 kr (59,49 kr/st) Köp
Göteborgs Rapé Lös Göteborgs Rapé Lös Göteborgs Rapé Läs mer 579,90 kr (57,99 kr/st) Köp
Mustang Lössnus Mustang Lössnus Mustang Läs mer 514,90 kr (51,49 kr/st) Köp
Skruf no.33 Lös Strong #3 Skruf no.33 Lös Strong #3 Skruf Läs mer 549,90 kr (54,99 kr/st) Köp
General Mackmyra Lössnus General Mackmyra Lössnus General Läs mer 614,90 kr (61,49 kr/st) Köp
General Extra Stark Lös General Extra Stark Lös General Läs mer 589,90 kr (58,99 kr/st) Köp
Röda Lacket Lössnus Röda Lacket Lössnus Röda Lacket Läs mer 609,90 kr (60,99 kr/st) Köp
Granit Lös Granit Lös Granit Läs mer 524,90 kr (52,49 kr/st) Köp
Göteborgs Prima Fint Lössnus Göteborgs Prima Fint Lössnus Göteborgs Prima Fint Läs mer 629,90 kr (62,99 kr/st) Köp
Odens No3 Lössnus Odens No3 Lössnus Odens Läs mer 494,90 kr (49,49 kr/st) Slut i lager
Just nu visas 18 av 18 produkter

Lössnus historia

Från början köpte man lössnus i kardus. Ett slags enklare och grovt omslagspapper. Då handpackade man allt lössnus. Senare kom den så kallade snusdosan. Den var oval i sin form och var gjord av vaxat papper. Långt senare, mitten av 1960-talet så kom lössnuset i runda dosor.


Så använder man lössnus

Lössnuset bakar man sin egen storlek på portionen till skillnad mot de färdiga portionssnus som finns idag. Att baka en paj av lössnus är ett litet hantverk som vana lössnusare kan och ibland stolt visar upp. Vissa kallar det ta en prilla, andra säger en pris. Mullbänk, paj, prilla, lössnuset har många namn på portionen. Det finns naturligtvis hjälpmedel att baka sin prilla för de som inte kan eller inte vill snusa ner fingrarna när de ska ta sin lössnus. Så kallade snussprutor finns att köpa som tillbehör.


Lössnus i Sverige

Lössnus finns mest i de skandinaviska länderna men finns även en del i Nordamerika. Det var emigranter som tog med sig lössnus och traditionen att snusa lössnus till Amerika i slutet av 1800-talet. Idag är det inte så många länder som får ha och sälja lössnus. Av alla EU-länder är det bara Sverige som får ha lössnus. Det har gjort att gränshandeln med lössnus och andra tobaksvarianter av snus har ökat mot Norge och Finland. I Sverige finns ca 1 miljon snusare.

Mest lössnus används i norra delen av Sverige. Men det finns naturligtvis lössnusare i andra delar av Sverige.


Beställ lössnus billigt