• Billig frakt & snabb leverans
  • Över 500 produkter

Ettan Snus

Ettan, snusmärket som etablerade sig redan 1822 under namnet Ljunglöfs nr. 1. produceras av Swedish Match North Europe AB för att efterlikna originalet så mycket som möjligt. Receptet skapades av ingen annan än Jacob Fredrik Ljunglöf själv, och har sedan dess inte ändrats smakmässigt. Tobak, salt, vatten och bikarbonat. Tobaken pastöriseras varsamt för att förlänga hållbarheten. Nr 1 blev till slut bara ”Ettan”. Ettan är ren och traditionell i smaken och är förmodligen det äldsta och kändaste snusmärket i hela världen.
Ettan Portion Ettan Portion Ettan Läs mer

Ettan Original Portion har en distinkt mörk och rökig tobaks-ton också malt och mörk choklad bland smakerna. En rejäl prilla med fuktad påse ger en effektiv och omedelbar frisättning av nikotin och även smaker. Swedish Match North Europe AB tillverkar Ettan Original Portion.

449,90 kr (44,99 kr/st) Köp
Ettan Lös Ettan Lös Ettan Läs mer Ettan Lössnus har en mörk och rökig tobakskaraktär med tydliga inslag av rök och malt, samt aningen mörk choklad.Lössnus gjord av mald tobak. Formas till en prilla av valfri storlek.Swedish Match North Europe AB tillverkar Ettan Lössnus. 579,90 kr (57,99 kr/st) Köp
Ettan Vit Portion Ettan Vit Portion Ettan Läs mer 449,90 kr (44,99 kr/st) Köp
Just nu visas 3 av 3 produkter

Om Ettan snus

Ettan är ett av de mest kända snusvarumärkena i Sverige och i andra delar av världen. Varumärket Ettan introducerades på marknaden redan under början av 1800-talet och mannen bakom Ettans snus ursprung och smak är Jacob Fredrik Ljunglöf. Ettan kännetecknas av en klassisk tobaksmak, och den lösa variationen har smakat detsamma sedan 1822. Ettan Original Portion introducerades 1990 och följdes upp av det vita portionssnuset sexton år senare.

Framgången bakom Ettan snus är smaken. Receptet är enkelt och densamma från första dagen: en blandning av tobak, vatten och salt. När Jacob Fredric Ljunglöf skapade Ettan skapade han också en helt ny tillverkningsmetod, vilket resulterade i en kvalitet som ingen annan tillverkare vid den tiden kunde konkurrera med.

Under 1800-talet skulle snustillverkare kategorisera sina produkter efter kvalitet, där nummer 1 – till exempel – skulle vara bäst. Jacob Fredrik Ljunglöf däremot hyllade sitt nummer 1 som ett fristående varumärke och såg det sprida sig över hela Sverige, och nu fortsätter det att ta över hela världen.