• Billig frakt & snabb leverans
  • 4.6 i betyg på Trustpilot
Hur snusar man

Hur Snusar Man: Guide till Vitt Snus, Portionssnus och Lössnus

I den moderna världen har rökning sakta men säkert ersatts av andra former av tobaks- och nikotinalternativ, varav snus är en av de mest vanliga. Om du undrar hur man snusar är du på rätt plats. I den här guiden går vi igenom hur du faktiskt snusar olika typer av snus, från portion och lössnus, till vitt snus från varumärken som LYFT. Läs vidare för att lära dig om hur man snusar!


Hur snusar man?

Snus är en rökfri tobaksprodukt som vanligtvis placeras under överläppen. Användningen är ganska enkel: Du öppnar snusburken, tar en snusportion och placerar den under läppen. Det här är det grundläggande svaret på hur man snusar.

  1. Öppna snusdosan
  2. Ta ut en prilla
  3. Lyft överläppen med hjälp av handen eller tungan
  4. Placera prillan under läppen

Men, det finns lite mer att känna till, särskilt när det gäller de olika typerna av snus. Exempelvis gäller samma steg som listas ovan för både portionssnus och tobaksfritt snus. Hur man snusar lössnus kan dock vara aningen mer komplicerat, och mer om det kan du läsa i kommande sektioner!


Hur snusar man vitt snus som LYFT?

Vitt snus eller tobaksfritt snus från varumärken som LYFT, är en modern form av snus som är helt tobaksfri. Den baseras i stället på växtfibrer, nikotinsalter, samt eventuella smakaromer. Men, skiljer det sig i hur man snusar vitt snus kontra tobakssnus? Metoden är faktiskt densamma, precis som för vanlig portionssnus med tobak. Du tar helt enkelt en portion ur burken och placerar den under överläppen.


Hur snusar man portionssnus?

Portionssnus är ett av de mest förekommande sätten att konsumera snus. Det kommer förpackat i små, te påse-liknande portioner och du tar helt enkelt en portion ur burken och placerar den mellan läppen och tandköttet.


Hur snusar man lössnus?

Lössnus är snus i sin mest historiska form. Det är helt obearbetat och kommer inte förpackat i portioner. Om du undrar hur man snusar lössnus, är svaret lite mer komplicerat. För att använda lössnus, måste du först ta en liten mängd snus från burken och forma den till en cylinder eller boll. Du placerar sedan snusen under överläppen. Detta kräver lite mer ansträngning än portionssnus, men många menar att det ger en mer autentisk upplevelse.


Snusförvaring för att hålla snuset färskt

Ett ytterligare steg i hur man snusar är att förvara det på rätt sätt. Det hjälper faktiskt att bibehålla men även förlänga utgångsdatumen på snuset. Dock gäller det endast tobakssnus eftersom det är en färskvara. Traditionellt tobakssnus kan därmed med fördel förvaras i både kyl och frys för att hålla det färskt längre. Vitt snus kan däremot förvaras i rumstemperatur tills det gått ut.


Snusavfall på rätt sätt

Avslutningsvis är det såklart även viktigt att slänga snuset på rätt sätt för att värna om miljön. När du är klar med ditt snus så ska alla prillor först och främst slängas i hushållsavfall. Glöm heller inte att tömma snuslocket på alla använda prillor. Snusdosan ska däremot till plastavfall efter att du avlägsnat etiketten.