• Billig frakt & snabb leverans
 • 4.6 i betyg på Trustpilot
Svagaste snuset

Djupdykning i svagaste snuset – från tobaksfritt till helt nikotinfritt 

Det är många snusare som undrar över det starkaste snuset i världen. Men, visste du att det även är många som undrar vad det svagaste snuset är? Det vore ju enkelt att säga att nikotinfritt snus är det absolut svagaste, vilket i och för sig är sant. Men, i den här artikeln utforskar vi det svagaste snuset med nikotin och vilka faktorer som faktiskt påverkar snusets upplevda styrka. Läs vidare för att lära dig om det svagaste snuset!


Svagaste snuset - Introduktion

Snus, en traditionell svensk produkt, finns i ett otroligt brett sortiment, alltifrån svagt till mycket starkt snus, till flera olika smaker och format. Nybörjare, eller till och med erfarna snusare, kan dock uppleva utmaningar med att hitta en styrka som passar. I den här guiden kan du därför lära dig om det svagaste snuset, från information om helt nikotinfritt snus, till topp 10 svagast snus med nikotin.


Vilket är det svagaste snuset?

Det starkaste snuset definieras utifrån nikotinhalt, och därmed är det svagaste snuset det som är helt fritt från både tobak och nikotin. Förstaplatsen delas därför mellan samtliga produkter från kategorin. I stället för nikotin, innehåller det nikotinfria snuset smakaromer, och kan även innehålla andra ämnen som mineraler, vitaminer, kaffe eller ginseng.

Eftersom svaret är enkelt och tydligt, har vi i stället för att lista produkter utifrån nikotinhalt, listat några av våra mest populära produkter från kategorin. Om du är intresserad av att lära dig mer om nikotinfritt snus kan du läsa mer på vår kategorisida för nikotinfritt snus. Här kan du lära dig mer om alla produkter och deras unika specifikationer, samt lära dig om alla nikotinfria varumärken som exempelvis LEWA, Onico och Qvitt.

Nikotinfritt snus


Vilket är det svagaste tobaksfria snuset? - Topp 10 lista från vårt sortiment!

Nedan listar vi våra topp 10 svagast tobaksfritt snus här på Snusnetto. Eftersom varumärken kan ha flera produkter med samma styrka, försökte vi skapa variation i listan genom att lista en produkt per varumärke i rad. Därför ser du exempelvis inte produkter som HELWIT Mint Slim här, trots att produkten har en nikotinhalt på 7 mg/g, precis som det tobaksfria snuset med smak av rosvatten från HELWIT.

 1. Fumi Salty Lemon Slim5 mg/g nikotinhalt
 2. Klint Passionfruit Slim #15,7 mg/g nikotinhalt
 3. Kelly White Sweet Peach Slim– 6 mg/g nikotinhalt
 4. Ace Superwhite Berry Breeze – 6 mg/g nikotinhalt
 5. Volt Red Swirl Mini – 6 mg/g nikotinhalt
 6. ZYN Violet Licorice Slim – 6,7 mg/g nikotinhalt
 7. HELWIT Rose Slim Limited Edition – 7 mg/g nikotinhalt
 8. ZONE X Mint Breeze Slim Normal – 7 mg/g
 9. HELWIT Violet Slim – 7 mg/g nikotinhalt
 10. ZYN Gold Mini Dry7,5 mg/g nikotinhalt

Det svagaste snuset för dig 

Snusstyrka, precis som doft eller smak, är en högst subjektiv upplevelse. Snusets styrka beror nämligen på flera faktorer, såväl individuella som produktspecifika. Din tolerans, smakpreferenser och erfarenhet hör alla till individuella faktorer som påverkar snusets upplevda styrka. Exempelvis kanske en långtidssnusare tycker att ett normalstarkt snus upplevs svagt, medan en ny snusare upplever att VELO med två pluppar är på tok för stark.

Det kan dock förekomma att två olika snussorter har samma styrka men olika nikotinhalter. Trots detta kan snuset med lägre nikotinhalt upplevas starkare. Detta kan bero på de produktspecifika faktorerna som snusets smak, format, fukthalt och PH-värde. Exempelvis kan ett högt PH-värde samt högre fukthalt upplevas starkare.